Dušená drůbeží játra

Suroviny: 1/2 kilogramu mražených drůbežích jater (kuřecí nebo krůtí), 2 cibule, 2 jablka, sojová omáčka, kmín, pepř, sůl, máslo, olej
Recept: Játra si necháme pomalu rozmrazit. Pak si je pořádně prohlédneme, občas v sobě mršky schovávají trochu žluči, kterou rozhodně nechcete jíst. V takovém případě je lepší si chuť na jatýrka nechat zajít a dát si třeba chleba nebo jinou bramboru. Pokud jsou v pořádku, tak je rozdělíme na větší kusy, pod tekoucí vodou propláchneme a necháme okapat. Obalíme je v mouce smíchané s mletým pepřem.
Cibuli nakrájíme na kolečka, jablka zbavená jadřinců nakrájíme na plátky. Na oleji s trochou másla osmahneme cibulku do zlatova a pak k ní přihodíme játra. Zatáhneme je z obou stran – tak dvě tři minutky každou. Přidáme jablka, kmín, podlijeme sojovou omáčkou smichanou s vodou a opepříme. Dusíme přibližně čtvrt hodinky (krůtím můžeme dát klidně dvacetiminutovku) a nakonec je ještě osolíme. Jíme s rýží nebo chlebem. Pokud jablka nejsou moc kyselá, tak je docela dobré jemně omáčku přikyselit. Můžeme k tomu použít balsamicový olej a nebo víno. Kyselíme ve fázi podlévání. Pokud použijeme víno, dáme tak přibližně decku a zbytkem podlijeme sebe při jídle. Octa by měla stačit polévková lžíce. Ten při jídle pak raději nepopíjíme.