Šišky z mletého masa

Suroviny

500 gramů mletého masa z vepřové pleci (případně lze koupit i připravenou směs mletého, ale není to úplně ono), 1 houska, 100 ml mléka, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 vejce, zelená petrželka, sůl, pepř, mletá paprika, olej nebo sádlo

Recept

Housku polijeme mlékem a necháme nasáknout. Do misky vložíme mleté vepřové maso, uděláme v něm dolíček a do něj rozklepneme vejce. Opepříme, osolíme. Přidáme lžičku mleté papriky. Podle chuti a lásky k pikantnímu můžeme namíchat ke sladké i trochu pálivé. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemné kostičky. Česnek oloupeme a vymačkáme k cibuli. Posypeme nasekanou petrželkou. Přidáme namočenou housku a mleté maso s dalšími surovinami velmi pečlivě zpracujeme.

Z připravené masové hmoty formujeme šišky. Na rozpáleném oleji nebo sádle je osmažíme ze všech stran do zlatova. Odložíme na ubrousek a necháme odsát nadbytečný tuk. Pokud je nepodáváme na stůl ihned, můžeme je vložit na půl hodiny do teplé trouby. Šišky z mletého masa podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem. Občas se k nim ještě přidává klasická cibulová omáčka, kterou můžeme připravit na tuku, na kterém jsme je smažili.