Vinná klobása pečená i smažená

Suroviny: vinná klobása, olej
Recept: Tradičně dělám vinnou klobásu v trojobalu, křupavá, šťavnatá… ale přeci jen docela mastná, i když se člověk snaží s ubrousky dělat všemožné. A tím pádem hezčí polovička ji odmítá. Takže jsem se rozhodl pro vyzkoušení jiné varianty, čili bez trojobalu a v jednom případě byla upečená úplně na sucho v troubě a v druhém usmažena na oleji na pánvi.
Postup je naprosto banální, stačí ji rozkrájet na porce a ty trochu zavinout (ani není nutné spíchávat špejlí, protože jak se začne tepelně upravovat, tak souběžně s tím i tuhne). Při smažení ji hodíme na rozehřátý olej a z obou stran do křupava osmažíme. U trouby je to ještě snažší, stačí dát na pečící papír nebo silikon, zapnout ji na dvě stě stupňů a asi během dvaceti minut upéci.
A verdikt? Pečená vinná klobása je opravdu bez tuku, ale zdálo se mi, že ztratila i část chuti a hlavně střívko bylo takové gumové a nepříjemné. Smažená vinná klobása byla celkem fajn, ale při přípravě to docela prská a přeci jen nějaký olej na ní zůstal. Když budu líný obalovat, tak do druhé verze půjdu rád, první mě dost zklamala.