Rychlý kuskusový salát s tuňákem

Salát z kuskusu s mexickou zeleninou a tuňákem

Suroviny

250 gramů kuskusu, vývar (bujónová kostka), olivový olej, zelené olivy bez pecek, konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, zelenina mexická (směs paprika, kukuřice, hrách), celý pepř

Recept

Ohřejeme vývar. Pokud nemáme čistý domácí po ruce, uděláme si z půlky bujonové kostky a půl litru vody (oboje krátce povaříme). Do misky si nasypeme kuskus a zalijeme ho necelým půllitrem vývaru. Přesné množství raději určíme podle druhu těstovin, jaké používáme, může se mírně lišit – je rozumné si vždy nejdřív přečíst návod na kuskusovém sáčku. Po přibližně deseti minutách (zase viz návod, někdy je to trochu méně) přidáme lžíci olivového oleje a vše načechráme vidličkou.

Olivy slijeme a velmi jemně nasekáme. Tuňáka slijeme. Vložíme do salátové misky a vidličkou rozdrobíme. Přidáme připravené olivy, slitou mexickou zeleninu a nachystaný kuskus. Opepříme čerstvě nadrceným pepřem a všechno pořádně promícháme. Slit nemusíme, ve vývaru je soli dost. Kuskusový salát můžeme rovnou podávat, dobrý je také odleželý a vychlazený.