Studený těstovinový salát s kuřecím masem a majonézou

Těstovinový salát s kuřecím masem a majonézou

Suroviny

těstoviny fusilli (vrtulky), 200 gramů kuřecího masa (stehenní nebo prsní řízek), majonéza, kukuřice v nálevu, jalapeňos, zelené olivy bez pecky, sušená rajčata, koření na drůbež, olej na smažení, olivový olej

Recept

Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky. Posypeme kořením na drůbež, pořádně promícháme a odložíme na půl hodiny. Pak ho usmažíme na rozpáleném oleji. Vyndáme, necháme okapat a vložíme do mísy. V osolené vodě uvaříme fusilli podle návodu. Obvykle je to trvá osm až jedenáct minut, ale přesný čas záleží na druhu a výrobci těstovin. Těstoviny slijeme a přidáme ke kuřecímu masu.

Papričky jalapeňos nasekáme na malé kousíčky. Olivy rozpůlíme. Sušená rajčata pokrájíme Z kukuřice slijeme nálev. Zeleninu přidáme spolu s majonézou k masu s těstovinami. Pokapeme trochou olivového oleje (pokud jsme měli rajčata naložená v panenském olivovém oleji, můžeme použít i ten) a vše pořádně promícháme. Můžeme rovnou podávat – těstovinový salát s kuřecím masem je hlavní jídlo nikoliv příloha k nějakému jinému pokrmu. Chutný je také po vychlazení.