Kuřecí křidélka v BBQ omáčce

Grilovaná kuřecí křidélka marinovaná v domácí bbq omáčce

Suroviny

1 kilogram kuřecích křidélek

na BBQ omáčku: 500 gramů loupaných rajčat (mohou být z konzervy), 1 cibule, 2 stroužky česneku, 4 lžíce vinného octa, 1 lžíce medu, 2 lžíce cukru, 4 lížce sojové omáčky, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce oleje, 3 lžičky sladké papriky, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička čerstvě nadrceného pepře, 1/2 lžičky muškátového oříšku, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžička skořice, 1/4 lžičky zázvoru,

Recept

Nejdříve si připravíme domácí BBQ omáčku. Cibuli a česnek oloupeme. Cibulku posekáme na drobné kostičky, česnek utřeme se špetkou soli. Na oleji zesklovatíme cibuli, vmícháme česnek a přilijeme oloupaná rajčata. Společně vše vaříme za stálého míchání asi pět minut. Přidáme ocet, med, cukr, sojovku, hořčici a zbylé koření i se solí. Rozmícháme. Vaříme deset minut a nakonec vše rozmixujeme nebo propasírujeme do hladka. BBQ omáčka je hotova.

Kuřecí křidélka zalijeme připravenou BBQ omáčkou a promícháme tak, aby se marináda na ně hezky nanesla ze všech stran. Odložíme alespoň na hodinu, aby se nám chuť omáčky dostala hezky do masa. Troubu rozpálíme na dvě stě stupňů. Křidélka pečeme dvacet až třicet minut. Podáváme s opečenou bagetkou a zakysanou smetanou na namáčení křidélek.

info: Kdo má gril, může kuřecí křidélka také ugrilovat. Naberou navíc neodolatelnou vůni kouře.