Jednoduché rybí filé v pivním těstíčku

Jednoduše připravené filé z tresky v pivním těstíčku podávané s pečený bramborem, tatarkou a avokádem.

Suroviny

500 gramů mraženého rybího filé nebo vykostěných rybích filetů, 1 a 1/4 sklenice světlého piva, 1 sklenice hladké mouky, půl lžičky prášku do pečiva, 1 vejce, celý pepř, sůl, citron, olej

Recept

Pokud máme mražené rybí filé, necháme ho před vařením povolit. Čerstvou nebo rozmrzlou rybu nakrájíme na kousky tak veliké, jaké chceme mít kousky filé v těstíčku po usmažení. Pokapeme je trochou citronové šťávy, posypeme čerstvě nadrceným pepřem.

Připravíme si pivní těstíčko. Ve vychlazeném pivu rozmícháme celé vajíčko a mouku tak, aby nám vzniklo těsto trošku hustší než se připravuje například na palačinky. Případně můžeme dolét trochu piva navíc, ale nepřeháníme s tím. Necháme chvíli odležet.

Rozpálíme si větší množství oleje v hlubší pánvi a nebo ve fritéze. Rybí filé namáčíme v rozmíchaném pivním těstíčku a rovnou dáváme do rozehřátého oleje. Smažíme z obou stran do zlatova. Přebytečného tuku zbavíme maso na papírové utěrce. Podáváme podle chuti s opečeným či vařeným bramborem, hranolky a nebo třeba jen tak se zeleninovým salátem. Většinou na stole také nechybí tatarka nebo kečup.

info: Vyběr rybího filé či prostě obecně rybího masa bez kostí záleží na chuti. Klasikou v pivním těstíčku je například treska, ale spousta lidí má rádo například pangase, candáta nebo dokonce na kousky nakrájené kousky kapra a filetky z malých okounů v těstíčku jsou naprostá lahůdka. Fantazii při výběru a přípravě jídla se meze nekladou.