Kuřecí maso s mozzarellou a rajčaty

Plátek kuřecího masa zapečený s rajčetem a mozzarellou podávaný s bramborovými hranolky.

Suroviny

600 gramů masa z kuřecích prsou, 1 kulička mozzarelly (přibližně s váhou kolem sta gramů), 2 rajčata, 3 stroužky kvalitního česneku, čerstvá bazalka, sůl, celý pepř, olivový olej

Recept

Kuřecí maso nakrájíme na plátky. Každý z nich potřeme olivovým olejem, opepříme a odložíme na půl hodiny, aby se vůně a chuť panenského oleje s čerstvě nadrceným pepřem dostala hezky do masa. Česnek (ideální je český, čínský nebo mexický nemají tu správnou vůni a sílu) oloupeme a rozmáčkneme. Na pánvi rozehřejeme olej, hodíme na něj předem připravený česnek, po krátké chvilce přidáme kuřecí maso a dvě až tři minuty ho opékáme z každé strany.

Opečené plátky rozložíme v pekáčku nebo zapékací míse. Na každý položíme dva plátky rajčete a dva plátky sýra mozzarella. Na vrchu všechno posypeme natrhanými lístky čerstvé bazalky. Troubu rozehřejeme na 230 stupňů a v režimu grill maso pečeme deset až patnáct minut. Kuřecí maso s mozzarellou a rajčetem můžeme podávat s mnoha různými přílohami. Hodí se hranolky jako na úvodním obrázku, ale chutná může být i dušená rýže, pohanka, vařený či pečený brambor, bramborová kaše nebo libovolný zeleninový salát. A nebo si je dáme jen tak s pečivem.